GRAN TURISMO

 

HIVATALOS TIME TRIAL MAGYAR BAJNOKSÁG 2020

 

20190505 102404

Az elmúlt években megrendezett Gran Turismo Sport Hivatalos Time Trial Magyar Bajnokság után idén tovább folytatódik a „Superpole” országos megmérettetése.

A  Race Online Hungary elkötelezett híve az e-sport, azon belül is a szimulátor sport megismertetésének és népszerűsítésének a fiatalok, versenyezni vágyók körében.
A 2012 óta működő csapatunk számos online és offline GT Sport esemény szervezője és lebonyolítója, köztük talán a legmeghatározóbbak a Magyarországon elsőként 2018-ban meghirdetett Magyar Bajnokságok.
 
Ezen e-sport rendezvények alapjait a magyarországi Playstation-nel és a PC Guru-val közösen fektettük le,  amelyeket idén igyekszünk még magasabb szinten folytatni és tovább erősíteni a hazai mezőnyt a koronavírus által kialakult nehéz helyzet ellenére is. Az egész országból megkötések nélkül keressük azokat a tehetségeket, akik kiemelkedő teljesítményükkel meghatározó résztvevőivé válhatnak mind a magyar, mind pedig a nemzetközi GT társadalomnak.
 
Díjazás
 
A 2020-as GT Sport Hivatalos Time Trial Magyar Bajnokság dobogósai a Magyar Autós Gyorsasági Szakág egyik meghatározó szereplője, a Gender Racing Team vendégeként részt vehetnek az október 23-25-i versenyhétvégén a Hungaroringen és bepillanthatnak a kulisszák mögé. Ezen kívül a csapat által felajánlott tárgyi nyeremények is átadásra kerülnek a helyszínen.
 
A Gender Racing Team több mint tíz éves múltra tekint vissza az autósportban. Legfőbb céljuk a versenyzés mellett a fiatal tehetségek felkutatása, ehhez a megfelelő szakmai háttér és a felszereltség rendelkezésre állásának biztosítása. Gépeik Formula Renault 2000, Dallara F313 Toyota F3 és F4 típusú, szekvenciális váltóval felszerelt, világszinten népszerű versenyautók. A jó konstrukciónak köszönhetően nem csak hazánkban, de a világ számtalan országában használatosak – elsősorban a World Series by Renault névre hallgató sorozat a Formula 1 előszobájának is tekinthető neveldéjében. Versenyzőik folyamatosan szállítják a bajnoki címeket, dobogós helyezéseket, futamgyőzelmeket és egyéb szakmai elismeréseket.

 

 

Részvételi feltételek:

 

Online kvalifikációhoz:

  • Playstation 4 konzol
  • Gran Turismo Sport szoftver
  • érvényes MAGYAR PSN (SEN) ID
  • meghatározott időintervallumban érvényes megfutott idő
    (NINCS szükség külön regisztrációra az oldalon, az eredmények automatikusan regisztrálásra kerülnek a GTSH-Rank / Special Events menüpont alatt)

Élő versenyen való részvételhez:

  • bejelentett magyarországi lakóhely
  • valós adatok, elérhetőség megadása a regisztrációhoz

 

18 év alatti személy részvétele a magyarországi lakóhely mellett a törvényes képviselő írásos engedélyével, 14 év alatti személynél pedig törvényes képviselő jelenlétével lehetséges.

 

44521385 2016150262008936 5658208641807810560 n 

Versenyek lebonyolítási feltételei: 

ONLINE KIÍRÁS

 

Online Kvalifikáció

Kezdés:       2020. október  12.  9:00

Befejezés:   2020. október 16.  18:00

 

Az online kvalifikáción való részvételhez a Gran Turismo Sport-on belül a Campaign menüpontban a Circuit Experience Yamagiwa pályáján kell érvényes kört futni. Mindenki tetszőleges nézetet, illetve bármilyen, a GT Sport-ban megengedett segítséget használhat. A legjobb idő visszajátszásának elmentése, valamint az ellenőrzés érdekében erre irányuló kérés esetén a megosztása mindenki számára kötelező. A kezdési időpont előtt futott időket a rendszer figyelmen kívül hagyja, így aki már futott korábban annak javítania kell hogy felkerüljön a tabellára - ITT.

 

 

FIGYELEM! 

 

Minden versenyzőnek kötelessége a kvalifikáció időtartama alatt a legjobb idejét a „Replay” menüpontban elmenteni, (enélkül nincs érvényes gyorskör!) és a versenyszervező számára biztosítani (megosztani), ha erre felkérés jön. Ha a felkérésre (ellenőrzésre) nem érkezik válasz, akkor az eredmény 24 órán belül eltávolításra, 48 óra elteltével pedig a versenyző kizárására kerül sor. Amennyiben a válasz megérkezik (megosztás megtörténik a szervező részére), és a gyorskörön a versenyszabályzatban foglaltak alapján szabálytalanság kerül megállapításra, abban az esetben a korábbi (backup-olt) eredmény kerül bele az élő listába, és mindaddig szerepelni is fog, amíg az élő listában rögzített (szabálytalan) körét meg nem javítja, új kört ugyanis nem regisztrál addig a GT szerver!
 
Ezen kívül az első eset után szóbeli figyelmeztetés és a tabellában megjelölést, a második után automatikus kizárást von maga után. (Ez alól az önként bejelentett szabálytalan körök a kivételek, ebben az esetben szintén a korábbiakban leírtakkal megegyezően járunk el annyi különbséggel, hogy a tabellán nem tüntetjük fel.) A szabálytalanságot elkövető versenyzők fokozottabb ellenőrzésre kerülnek.  

 

 

Online elődöntő (FINAL 28)

Kezdés:   "A" csoport    2020. október  16.  20:00

                "B" csoport    2020. október 16.  20:30

 

Az online elődöntőre a legjobb időeredményt elérő első 28 versenyző kap meghívást a kialakult sorrend alapján, melyen a szabályok tudomásul vételével, nyilatkozat kitöltésével, valós adatok és elérhetőségek megadásával vehet részt. Aki nem felel meg ennek a kitételnek, az kizárja magát az online elődöntőn, illetve a döntőn való részvételből. A helyét automatikusan a soron következő legjobb eredményt elérő versenyző veszi át, a 28 fős létszám eléréséig.

 

Az elődöntő menete: 

 

10 perc áll rendelkezésére minden versenyzőnek a legjobb köridő elérésére. Ezen köridőket meghatározott időpontban - az online selejtezővel megegyező feltételekkel -  2X14 fő részére zárt lobby-ban kell megfutni előre meghatározott beosztásban. A versenyzők a számukra előírt időben kötelesek az online elődöntőben és döntőben részt venni, illetve a szervezők utasításait betartani. Minden versenyzőnek az általa elért egyéni legjobb ideje kerül beszámításra.
 A 12 leggyorsabb időeredményt teljesítő versenyző jut be az online döntőbe.

 

 

Online döntő (GRAND FINAL) 

Kezdés:       2020. október  17.  20:00

Az online döntővel kapcsolatos információk az elődöntő lezárása után kerülnek kihirdetésre.

A döntő menete:

15 perc áll rendelkezésére minden versenyzőnek a legjobb köridő elérésére, amelyet előre meghatározott időpontban az online selejtezőnek megfelelő feltételekkel zárt lobby-ban kell megfutni, előre meghatározott beosztásban. Az online döntőbe a 12 legjobb időt elérő versenyző kerül be. A versenyzők a számukra előírt időben kötelesek az online döntőben részt venni, illetve a szervezők utasításait betartani. Minden versenyzőnek az általa elért egyéni legjobb ideje kerül beszámításra. A leggyorsabb kört elérő versenyző a győztes, a további sorrend meghatározása szintén a köridők alapján történik.  

A Race Online Hungary mint főszervező biztosítja az Online kvalifikáció és a Döntő teljes lebonyolítását, - magában foglalva az időeredmények rögzítését, azok folyamatos frissítését a weboldalon, illetve a korrekt versenyeztetést.
 

 

 

Az eseményről élő Facebook és Youtube streamet, a weboldalon pedig LIVE eredmény tabellát biztosít.
 
 
A szervezők a változtatás jogát fenntartják!

 

  

web:  raceonlinehungary.net
gtsport.raceonlinehungary.net
email:     Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


© RACE ONLINE HUNGARY. All Rights Reserved.