GRAN TURISMO

 

Playstation HIVATALOS TIME TRIAL MAGYAR BAJNOKSÁG 2019

 

 

A 2018-ban első alkalommal megrendezett Gran Turismo „Playstation Time Trial Magyar Bajnokság” után idén folytatódik a "SuperPole" országos megmérettetése.

Tavaly bemutatkozott több magyar virtuális pilóta is, akik a megrendezett élő versenyeken való teljesítményükkel már letették névjegyüket és jelenleg a világ legjobb pilótái közé tartoznak. A  Race Online Hungary a magyarországi Playstation és a PC Guru támogatásával lefektette ezen e-sport rendezvény alapjait, amelyeket idén igyekszünk még magasabb szinten folytatni és tovább erősíteni a hazai mezőnyt. Az egész országból megkötések nélkül keressük azokat a tehetségeket, akik kiemelkedő teljesítményükkel meghatározó résztvevőivé válhatnak akár nemzetközi megmérettetéseknek is.

 

 

Részvételi feltételek:

 

Online kvalifikációhoz:

  • Playstation 4 konzol
  • Gran Turismo Sport szoftver
  • érvényes MAGYAR PSN (SEN) ID
  • meghatározott időintervallumban érvényes megfutott idő
    (NINCS szükség külön regisztrációra az oldalon)

 

Élő versenyen való részvételhez:

  • bejelentett magyarországi lakóhely
  • valós adatok, elérhetőség megadása a regisztrációhoz

 

18 év alatti személy részvétele a magyarországi lakóhely mellett a törvényes képviselő írásos engedélyével, 14 év alatti személynél pedig törvényes képviselő jelenlétével lehetséges.

 

Online Kvalifikáció lefolyása:

 

 

 

A kvalifikáció egyfordulós online kiírás alapján történik a Circuit Experience menüpont alatt. A "selejtező" (klikk a tabellára) kezdetekor nyilvánosságra kerülő pályán minden nevezőnek az online kvalifikáció végéig, azaz április 14., 20:00 óráig van lehetősége a képességei szerinti legjobb időeredményt elérni. Az adott magyar account-hoz (PSN/SEN ID-hez) tartozóan teljesített legjobb érvényes idők kerülnek összehasonlításra, amelyet a Race Online Hungary által fejlesztett, a Polyphony Digital szervereivel kommunikáló GTSH Rank ranglista motor monitoroz és jelenít majd meg valós időben.

 

Az élő eseményre a legjobb időeredményt elérő első nyolc versenyző kap meghívást, melyen a szabályok tudomásul vételével, nyilatkozat kitöltésével, valós adatok és elérhetőségek megadásával vehet részt. Aki nem felel meg ezen kitételeknek, az kizárja magát az élő versenyen való részvételből, helyét automatikusan a soron következő legjobb eredményt elérő versenyző veszi át, a 8 fős létszám eléréséig.

A meghívást a PSN (SEN) ID-hez kapcsolt e-mail címre küldjük.

 

FIGYELEM! 

Minden versenyzőnek kötelessége a kvalifikáció időtartama alatt a legjobb idejét a „Replay” menüpontban elmenteni, (enélkül nincs érvényes gyorskör!) és a versenyszervező számára biztosítani (megosztani), ha erre felkérés jön. Ettől a ponttól a szervező a nemzetközi sportszabályozással megegyező formában jár el azaz: ha a felkérésre (ellenőrzésre) nem érkezik válasz, akkor az eredmény 24 órán belül eltávolításra, 48 óra elteltével pedig a versenyző kizárására kerül sor. Amennyiben a válasz megérkezik (megosztás megtörténik a szervező részére), és a gyorskörön a versenyszabályzatban foglaltak alapján szabálytalanság kerül megállapításra, abban az esetben – a GTSH Rank támogatja ezen funkciót – a korábbi (backup-olt) eredmény kerül bele az élő listába, és mindaddig szerepelni is fog, amíg az élő listában rögzített (szabálytalan) körét meg nem javítja, új kört ugyanis nem regisztrál addig a GT szerver!


Ezen kívül az első eset után szóbeli figyelmeztetés és a tabellában megjelölést, a második után automatikus kizárást von maga után. (Ez alól az önként bejelentett szabálytalan körök a kivételek, ebben az esetben szintén a korábbiakban leírtakkal megegyezően járunk el annyi különbséggel, hogy a tabellán nem tüntetjük fel.) A szabálytalanságot elkövető versenyzők fokozottabb ellenőrzésre kerülnek.

 

 

Versenyek lebonyolítási feltételei:

 

Online kiírás:

Kezdés:       2019. április   1.  9:00 óra

Befejezés:   2019. április 14.  20:00 óra

Gran Turismo Sport „Campaign”, azon belül a „Circuit Experience” menüponton belül a szervezők által meghatározott pályán mindenki tetszőleges nézetet, illetve bármilyen, a GT Sport-ban megengedett segítséget használhat. A legjobb idő visszajátszásának elmentése, valamint az ellenőrzés érdekében erre irányuló kérés esetén a megosztása mindenki számára kötelező. A kezdési időpont előtt futott időket a rendszer figyelmen kívül hagyja, így aki már futott korábban annak javítania kell hogy felkerüljön a tabellára. 

 

Élő verseny:

 

A helyszíni regisztrációnál a résztvevők adatai egyeztetésre kerülnek az általuk megadottal, illetve rögzítésük is ekkor esedékes.

Az élő versenyhez a 8 PSN (SEN) ID-t, illetve a tárgyi feltételeket a szervezők biztosítják.

További beállítások, feltételek az élő versenyen:

Használható kameranézetek: kizárólag az ún. lökhárító-, motorháztető-, illetve belső nézet.

 

Transmission Manual 
Front tires Racing Hard
Rear tires Racing Hard
Traction control 0
Auto-Drive Off
Drive Line Assist Off
Braking Indicator Off
Active Stability Management          Off
ABS Default

 

 A versenyen a sportbírók a beállításokat ellenőrzik, szükség esetén megváltoztatják az előírásnak megfelelően!

Az élő versenyeken használatos pályák, autók, határidők:

FINAL 8 (Élő verseny elődöntő)

Időpontja: 2019. május 05. 11:00 óra

Helyszíne: Budapest, MondoCon

Lehetőségek: 4X1 kör minden versenyzőnek, az elért eredmények ismertetése után pedig mindenki futhat még 1 kört, SuperPole-hoz hasonlóan.

A leggyorsabb köridők sorrendjében az első négy versenyző jut be a döntőbe.

GRAND FINAL (Élő verseny döntő)

Időpontja: 2019. május  05.  13:00 óra

Helyszíne: Budapest, MondoCon

A verseny menete: 5X1 kör minden versenyzőnek, az elért eredmények ismertetése után pedig mindenki futhat még 1 kört, SuperPole-hoz hasonlóan.

A leggyorsabb kört elérő versenyző a győztes, a további sorrend meghatározása a köridők alapján történik.

 

Díjazás (offline finálé):

1. hely: 70.000 Ft
2. hely: 40.000 Ft
3. hely: 20.000 Ft

Az élő eseményre kvalifikált versenyző számára a rendezők étkezést biztosítanak.

 

Használandó kormány és beállítása:

 

Thrustmaster T300 GTE alapbeállításokkal

A Race Online Hungary mint főszervező biztosítja az Online kvalifikáció teljes lebonyolítását, - magába foglalva az időeredmények rögzítését, azok folyamatos frissítését a weboldalon, és a korrekt versenyeztetést - illetve az élő eseményre biztosítja a szükséges technikai eszközöket, valamint megfelelő számú személyzetet, akik a helyszínen mind a regisztrációban, a szimulátorok beállításában, mind pedig a verseny kontrollálásában, illetve technikai segítségnyújtásban vesznek majd részt.

Az eseményről élő Facebook és Youtube streamet, a weboldalon pedig LIVE eredmény tabellát biztosít.

 

Időrend:

2019. május 05. nap

Regisztráció 09:00 - 10:00                
Versenyzői eligazítás 10:10 - 10:20
Versenyzők, szabályok, Élő esemény teljes lefolyásának ismertetése    10:30 - 11:00
FINAL 8 Elődöntő (2X10 perc, pilótacserével, bejelentkezéssel) 11:00 - 11:30
Eredmények összegzése, döntősök kihirdetése 11:40 - 11:45
GRAND FINAL (Döntő) résztvevőinek bemutatása 11:50 - 12:00
GRAND FINAL Döntő (1X10 perc) 13:00 - 13:10
Eredmények összegzése, eredményhirdetés 13:10 - 13:15
Díjátadás, nyilatkozatok 13:20 - 14:00


A szervezők az időpontok változtatásának jogát fenntartják! 

 

Gran Turismo Sport Hungary / Magyarország /powered by Race Online Hungary/

 

 

web:  raceonlinehungary.net
gtsport.raceonlinehungary.net
email:     Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


© RACE ONLINE HUNGARY. All Rights Reserved.