GRAN TURISMO SPORT - HIVATALOS NYÍLT MAGYAR BAJNOKSÁG 2018 
 
 
 
Screenshot 20180829 071038 Chrome
 
 
 
Részvételi feltételek
 
 
 
Online versenyekhez:
 
  • érvényes MAGYAR PSN (SEN) ID
  • érvényes megfutott idő
  • NINCS szükség külön regisztrációra 
 
Élő versenyen való részvételhez:
 
  • 18. év feletti személynél cselekvőképesség
  • büntetlen előélet
  • bejelentett magyarországi lakóhely
  • megkért valós adatok, elérhetőség megadott módon történő megadása
  • saját, az online kvalifikációban használt account-ba belépés a helyszínen
     
18 év alatti személy részvétele a magyarországi lakóhely mellett a törvényes képviselő írásos engedélyével, 16 év alatti személynél pedig törvényes képviselő jelenlétével lehetséges.
 
Online Kvalifikáció lefolyása:
 
Az élő versenyre való bejutáshoz a GranTurismo Sport „Sport Mode” menüponton belül a „Daily Race” versenyek éppen aktuális „B” futamán a kvalifikáción teljesített időeredmény alapján lehet bekerülni. Az online kvalifikáció 2018. szeptember 10. napján az új „Daily Race” kiírásával kezdődik, és három egymást követő héten keresztül tart. A mindenkori fordulók időpontjai teljes mértékben az aktuális „Daily Race” versenyeket követik heti váltásban, ahol is a legjobb érvényes idők kerülnek összehasonlításra amit a Polyphony DIGITAL szervereivel kommunikáló: a  Race Online Hungary által fejlesztett GTSH Rank ranglista motor monitoroz, és jelenít majd meg valós időben. Az élő versenyre történő bekerülés kizárólag a kvalifikáción teljesített időeredmények alapján történik. Az első fordulóból az időmérő eredmények szerinti legjobb 50, magyar account-tal rendelkező versenyző jut tovább a második fordulóba. A második héten már csak a leggyorsabb 25 időt elérő pilóta kerül a harmadik fordulóba, ahonnan végül a TOP 8 jut be a 2018. október 20. napján az őszi MondoCon rendezvényen a PC Guru standján tartandó élő versenyre. 
 
FIGYELEM!
 
Minden versenyzőnek kötelessége a kvalifikáció időtartama alatt a legjobb idejét a replay menüpontban elmenteni, (enélkül nincs gyorskör!) és a versenyszervező számára biztosítani (megosztani) ha erre felkérés jön. Ettől a ponttól a nemzetközi sportszabályozással megegyező formában járunk el azaz: ha a felkérésre (ellenőrzésre) nem érkezik válasz akkor az eredmény 24 órán belül eltávolításra, 48 óra elteltével pedig a versenyző kizárására kerül sor. Amennyiben a válasz megérkezik, és a gyorskörön szabálytalanságot észlelünk, abban az esetben - a GTSH-Rank 1.6-os verziója támogatja ezen funkciót - a korábbi (backup-olt) eredmény kerül bele az élő listába , és mindaddig szerepelni is fog amíg az élő listában rögzített (szabálytalan körét) meg nem javítja! (új kört ugyanis nem regisztrál addig a GT szerver). Ezenkívül az első eset után szóbeli figyelmeztetés és a tabellában való erre utaló jelzést, a második után automatikus kizárás következik. (ezalol az önként bejelentett szabálytalan körök a kivételek - lojalitás - ebben az esetben szintén a korábbiakban leírtakkal megegyezően járunk el annyi különbséggel, hogy a tabellán nem tüntetjük fel) A szabálytalanságot elkövető versenyzőket fokozottabban fogjuk monitorozni és ellenőrizni az ezt követő időszakban is. 
 
 
Zárt Lobby Élő verseny (döntő) lebonyolítása:
 
 
A döntőbe bejutott versenyzők az online kvalifikáció lezárása után, az adategyeztetést követően szereznek jogot az élő eseményen való indulásra. Aki az adatszolgáltatásnak nem tesz eleget a megadott határidőig, vagy nem felel meg a feltételeknek, az kizárásra kerül, helyét automatikusan a soron következő legjobb eredményt elérő versenyző veszi át, a 8 fős létszám eléréséig. Az élő verseny helyszínén a megadott időintervallumban regisztráció elvégzése szükséges, illetve adategyeztetésre kerül sor.
 
Technikai információ:

A bejelentkezést, kijelentkezést a segítők végzik, a versenyek megkezdése előtt beállítják a segítségeket, kormányokat is az összes account-on, ezeken változtatni nem lehet, illetve TILOS! A felügyelő személyzet folyamatosan figyelni fogja a versenyzőket és súlyos szabálysértés esetén akár kizárással is sújthatja az adott személyt (személyeket)
 
 
 
Már az élő verseny meghirdetésénél minden, az élő versenyen használandó kormány- és vezetési beállítások, felételek nyilvánosak lesznek. A beállítások a valóságoshoz minél inkább közelítő lesznek. A verseny tisztasága és az egyenlő feltételek biztosítása érdekében ezeket nagyon komolyan betartjuk és betartatjuk.
 
További beállítások, feltételek az élő versenyen:
 
Használható kameranézetek
 
kizárólag az ún. lökhárító-, motorháztető-, illetve belső nézet
 
Váltó
 
Manuális
 

Regulation Settings

 

 Maximum Tyre Rating   Minimum Tyre Rating        
 Racing Hard Racing Hard

 

Limit Driving Options

 

Countersteering Assistance                Active Stability Management (ASM)         
Prohibited Prohibited

 

Driving Line Assist Traction Control         
Prohibited Prohibited

 

ABS                Auto-Drive       
No Limit Prohibited

 

A fordulókon használatos pályák, autók, határidők:

 
Online forduló
 
A kvalifikáció kezdete: 2018. szeptember 10. 9:00 órától 3 hétig.
 
Feltételek: A Daily "B" futamok szerint
 
Élő verseny
 
Időpontja: 2018. október 20.
Helyszín: Budapest Hungexpo "B" épület, Mondocon / PC GURU Show
 
Díjazás (offline finálé)
 
1. Hely.     40.000ft
2. Hely.     20.000ft
3. Hely.     10.000ft
 
A Race Online Hungary (ROH) mint főszervező a Gran Turismo Sport Hungary felületén biztosítja az Online kvalifikáció teljes lebonyolítását. A bajnokság élő eredményei a GTSH webes felületén folyamatosan bárki számára követhető lesz. Az élő versenyen a Race Online Hungary csapata áll rendelkezésre mind a technikai eszközök leszállításában és beállításában, mind pedig a verseny kontrollálásában, illetve technikai  segítségnyújtásban vesznek majd részt. A döntőről élő Facebook stream-et, a weboldalon pedig LIVE eredmény tabellát biztosítunk, így az is követheti online az eseményeket, aki a helyszínen nem tud megjelenni.
 
Sportszerű versenyzést kívánunk minden résztvevőnek!
 
 
Race Online Hungary Team
 
 
© RACE ONLINE HUNGARY. All Rights Reserved.