GRAN TURISMO SPORT - HIVATALOS TIME TRIAL MAGYAR BAJNOKSÁG 2018 
 
logo playstation
Kiemelt támogató
 
hivatalos
 
 
 
Részvételi feltételek
 
 
 
Online versenyekhez:
 
  • érvényes PSN (SEN) ID
  • honlapon történő regisztráció
  • megadott PSN (SEN) ID barátként történő bejelölése, felvétele
 
Élő versenyen való részvételhez:
 
  • betöltött 16. életév(!)
  • cselekvőképesség
  • büntetlen előélet
  • bejelentett magyarországi lakóhely
  • megkért valós adatok, elérhetőség megadott módon történő megadása
  • 18 év alatti személy részvétele a magyarországi lakóhely mellett a törvényes képviselő írásos engedélyével lehetséges.
 
 
 
Honlapon való regisztráció (versenyzői profil létrehozása):
 
Az online kvalifikáción való induláshoz szükséges a Gran Turismo Sport Hungary / Magyarország weboldalán egy úgynevezett versenyzői profil létrehozása. Ezt a Magyar Bajnokság menüpont Regisztráció almenüjében lehet egyszerű módon elvégezni. FIGYELEM! Aki már rendelkezik GTSH profillal annak nem kell(!) regisztrálnia. ITT elenőrizhető! A regisztrációs űrlapon a valós nevet kötelező feltüntetni úgyszintén valós email címmel, illetve a Felhasználó név helyére a saját Playstation Account PS ID-t kell beírni. Amint a regisztráció megtörtént további teendő nincs. A nevezéseket 24 órával a kvalifikáció vége előtt lezárjuk. Onnantól csak azoknak a versenyzőknek az ideje kerül regisztrálásra akik szerepelnek a PS ID listában. Technikai segítséget a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  címen tudtok kérni illetve Race Online Hungary hivatalos Facebook oldalán ahol az eseményt folymatosan promotáljuk.
 
 
 
Verseny, illetve élő esemény (Offline finálé) lefolyása:
 
Az élő eseményre egyfordulós online kiírás alapján lehet kvalifikálnia minden versenyzőnek a Campaign / Circuit Experience menüpont alatt a megadott pályáján a meghatározott határidőig. Ehhez szükséges az 'MGTSB_1' (SEN) ID, amelyet minden jelentkezőnek fel kell vennie a barátlistára (ez a hivatalos nevezés), innen a sorrend egyszerűen nyomon követhető. FIGYELEM! Csak azok a felhasználók lesznek visszaigazolva akik rendelkeznek hivatalos versenyzői profillal! Az első nyolc versenyző kap meghívást az élő eseményre a kialakult sorrend alapján, amelyhez a szabályok tudomásul vétele, kötelezettségekkel kapcsolatban nyilatkozat kitöltése, adatok megadása kötelező kifejezetten írásos formában, beszkennelve a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre. Aki nem felel meg ennek a kitételnek, az kizárja magát az élő versenyen való részvételből.
 
Online kiírás
 
Az online Circuit Experience kiíráson mindenki tetszőleges nézetet, illetve bármilyen, a GT Sportban megengedett segítséget használhat.

Élő verseny
 
A helyszíni regisztrációnál az adatok egyeztetésre kerülnek az általuk megadottal, illetve rögzítésük is ekkor esedékes a sorsolás ezután történik meg.

Az élő versenyhez 8 PSN (SEN) ID lesz biztosítva, egymás barátlistájára felvéve. Így senki nem tud visszaélni, minden nyomon követhető, mind a 4 gépen azonos sorrend lesz látható. A meghívottak sorsolási sorrendben és a sorsolás alapján kialakult részvételi sorrendben húzhatnak a gépek és a PSN (SEN) ID-k közül, cserére nincs lehetőség. A kisorsoltak rögzítésére szintén sor kerül.
 
 
Technikai információ:

A bejelentkezést, kijelentkezést a segítők végzik, a versenyek megkezdése előtt beállítják a segítségeket, kormányokat is az összes account-on, ezeken változtatni nem lehet, illetve TILOS! A felügyelő személyzet folyamatosan figyelni fogja a versenyzőket és súlyos szabálysértés esetén akár kizárással is sújthatja az adott személyt (személyeket)
 
 
 
Már a verseny meghirdetésénél minden, az élő versenyen használandó kormány- és vezetési beállítások, felételek nyilvánosak lesznek. A beállítások a valóságoshoz minél inkább közelítő lesznek. A verseny tisztasága és az egyenlő feltételek biztosítása érdekében ezeket nagyon komolyan betartjuk és betartatjuk.
 
További beállítások, feltételek az élő versenyen:
 
Használható kameranézetek
 
kizárólag az ún. lökhárító-, motorháztető-, illetve belső nézet
 
Váltó
 
Manuális
 

Regulation Settings

 

 Maximum Tyre Rating   Minimum Tyre Rating        
 Racing Hard Racing Hard

 

Limit Driving Options

 

Countersteering Assistance                Active Stability Management (ASM)         
Prohibited Prohibited

 

Driving Line Assist Traction Control         
Prohibited No Limit

 

ABS                Auto-Drive       
No Limit Prohibited

 

A fordulókon használatos pályák, autók, határidők:

 
Online forduló
 
Nevezés kezdete: 2018. március 26. 8:00 óra
Határidő: 2018. április 3. 23:59 óra
Pálya: Nürburgring GP
Autó: Mercedes  AMG GT GT3 ’16 ( AMG Team HTTP-Motorsport ) Gr.3.
 
 
Élő verseny
 
Időpontja: 2018. április 07-08.
Helyszín: Budapest Hungexpo "B" épület, Mondocon / PC GURU Show
Pálya: Brands Hatch Grand Prix Circuit
Autó: Audi R8 LMS ( Audi Sport Team WRT) ’15 Gr.3
Lehetőségek: 4X1 kör minden versenyzőnek, a végén pedig mindenki futhat 1 kört, Superpole-hoz hasonlóan.
A leggyorsabb kört elérő versenyző a győztes, a sorrend a köridők alapján.
 
Kötelező Kormánybeállítás:
 
 
Pontos típusnál rövid határidőn belül meghatározásra kerül.
 
 
Díjazás (offline finálé)
 
1. Hely.     40.000ft
2. Hely.     20.000ft
3. Hely.     10.000ft
 

A Race Online Hungary mint társszervező biztosítja az Online kvalifikáció teljes lebonyolítását, - magába foglalva a regisztrációt, az időeredmények rögzítését majd napi két alkalommal való frissítését a weboldalon, és a korrekt versenyeztetést - illetve az élő eseményre biztosít 7 fős személyzetet akik a helyszínen mind a szimulátorok beállításában mind pedig a verseny kontrollálásában illetve technikai segítségnyújtásban vesznek majd részt. Az eseményről élő facebook streamet, a weboldalon pedig LIVE eredmény tabellát biztosít.
 
Sportszerű versenyzést kívánunk minden résztvevőnek!
 
Race Online Hungary Team
 
 
© RACE ONLINE HUNGARY. All Rights Reserved.